tiistai 22. maaliskuuta 2011

Azuza-katu 312 kirjasta otteita sivulta 112

Azuza-katu 312 kirjasta otteita sivulta 110-113

On kerrottava totuus. Myös "Azuza" alkoi varhaisessa vaiheessa luopua Herran tahdosta.

Jumala ilmoitti minulle eräänä päivänä, että siellä aioittiin järjestäytyä, vaikka minun korviini ei ollut sellaisesta kantautunut sanaakaan. Herra paljasti asian minulle. Henki sai minut nousemaan esiin ja varoittamaan, ettei helluntaitoiminnasta tehtäisi eristäytymihenkistä. "Kastettujen" pyhien tuli pysyä "yhtenä ruumiina" koska heidät oli siihen kutsuttu, ja olla vapaat niin kuin Hänen Henkensä oli vapaa, eikä (kirkollisen) ikeen alla. Uuden Testamentin Kirkon pyhät olivat jo kahlehtineet oman kehityksensä tällä tavalla. Jumala halusi herätyshenkisen joukon, sellaisen kanavan, jonka kautta Hän voi levittää ilosanoman maailmalle ja antaa siunauksensa kaikille ihmisille ja uskoville. Siihen hän ei voi käyttää eripuraista lahkolaisryhmittymää. Puoluehenki on ollut kiroukseksi ja kuolemaksi jokaisen herätysliikkeen kannattajajoukolle ennemmin tai myöhemmin. Historia toistaa tässä suhteessa itseään.

Ja toden totta heti seuraavana päivänä sen jälkeen, kun olin tuonut kokouksessa julki varoitukseni, näin Azusan ulkopuolella kyltin, jossa luki "Apostolic Faith Mission". Herra sanoi: Tätä tarkoitin Nyt se oli tapahtunut. Puoluehenki ei voi tietenkään olla "helluntain hengen mukaista. Todellisuudessa helluntaissa ei voi olla raja-aitoja. Erillisen ryhmittymän muodostaminen on vain merkki siitä, että olemme epäonnistuneet Jumalan kansana. Se osoittaa  maailmalle, että me emme pysty tulemaan toimeen keskenämme, sen sijaan, että se saisi ihmiset uskomaan pelastukseemme."että he kaikki olisivat yhtä -- niin että maailma uskoisi" (joh. 17:21) Ja siitä alkoivat vaikeudet ja erityminen. Henki ei enää saanut virrata vapaasti kaikille., kuten ennen. Toiminnasta oli kehittynyt jälleen yksi puolue ja seurakunta kaupungin muiden kirkkojen ja lahkojen joukkoon. Ei ihme, että muiden kirkkojen ja lahkojen vastustus kasvoi kaiken aikaa. Meidät oli kutsuttu siunaamaan ja palvelemaan koko "Kristuksen ruumista" kaikkialla. Kristus on yksi, ja Hänen ruumiinsakin voi olla vain "yksi" Sen silpominen, aivan kuin luonnollisen ruumiinkin, on sen tuhoamista. "Me olemme kaikki yhdessä Hengessä kastetut yhdeksi ruumiiksi" (1 Kor 12:13). Seurakunta on elävä elimistö, ei inhimillinen järjestö. myöhemmin koko rannikon toiminta yritettiin vetää tuohon samaan systeemiin, mutta yrityksessä epäonnistuttiin surkeasti
Työ oli sisar Crwfordin johdolla laajennettu aina Portlandiin ja seattlen saakka. Jumalan ihmisten täytyy olla vapaita kirkollisesta hierarkiasta. He ovat "verellä ostettuja" eivätkä omista itseään.
Eräs aikaisempi teksasilainen liike pyrki myöhemmin tunkeutumaan Tyynenmeren rannikon ja Los angelesin helluntailaisiin lähetysseuroihin, mutta sekään ei onnisatunut. Miksi sen olisi pitänyt ryhtyä meidän johtajaksemme? Me olimme rukoilleet itsellemme omaa herätystä. Kaliforniassa herätys oli ainutlaatuinen ja alkuperältään erilainen. Se tuli taivaasta, vaikka veli Seymour ei saanutkaan "kastetta", ennen kuin monet muut täällä olivat jo päässeet siitä osallisiksi. Hän saapui Los Angelesiin vasta "yhdennellätoista hetkellä". Suurta kamppailua oli alusta asti käyty sekä Los Angelesissa, että muualla "lihan" ja Hengen, Ismaelin ja Iisakin välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti